Preskocit navigáciu

Oficiálna návšteva nemeckého prezidenta na Slovensku


Oficiálna návšteva nemeckého prezidenta na Slovensku
V piatok 17. novembra pricestoval na Slovensko prezident Spolkovej republiky Nemecko Frank-Walter Steinmeier.
 
Program oficiálnej návštevy najvyššieho predstaviteľa Spolkovej republiky Nemecko začal predpoludním privítacím ceremoniálom na zadnom nádvorí Prezidentského paláca. Po privítaní nasledovali bilaterálne rozhovory, počas ktorých štátnici diskutovali o prehlbovaní slovensko-nemeckých vzťahov a budúcnosti Európskej únie.
 
V popoludňajších hodinách sa hlavy štátov zúčastnili pietneho aktu kladenia vencov pri Pamätníku popravených a umučených politických väzňov komunizmu v bratislavskej Vrakuni.
 
Vojenské pocty na zadnom nádvorí a v reprezentačných priestoroch Prezidentského paláca, ako aj pri Pamätníku popravených a umučených politických väzňov komunizmu v bratislavskej Vrakuni zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.
 

Nemecký prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyNemecký prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyNemecký prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyNemecký prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyNemecký prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyNemecký prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ - Dátum: 20.11.2017
Čítanosť: 3292
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share