Preskocit navigáciu

Titul majsterky OS SR v raketovej militariáde získala príslušníčka ČS PSR


Titul majsterky OS SR v raketovej militariáde získala príslušníčka ČS PSR
Sympatická príslušníčka Čestnej stráže prezidenta SR vojačka 2. stupňa Michaela Čajková (20) je rodáčkou z malej a rázovitej obce Klenovec ležiacej v údolí Veporského Rudohoria v okrese Rimavská Sobota. Aj napriek tomu, že Michaela nepochádza zo športovej rodiny rodičia ju odmalička viedli k športu. Bedminton ju natoľko chytil za srdce, že sa už ako osemročná pridala k členom športového klubu TJ Družstevník Klenovec. Bedmintonové kurty a telocvičňa Základnej školy Vladimíra Mináča v Klenovci sa pre ňu stali druhým domovom. V klubovom drese pod vedením trénera Ivana Majorského získala talentovaná športovkyňa viacero umiestnení.

,,Moja zbierka obsahuje dvadsaťdeväť medailí a k tomu ešte pár pohárov. Som trojnásobnou majsterkou Slovenska a okrem toho sme si jeden titul vybojovali aj v súťaži družstiev,“ hovorí bývalá hráčka TJ Družstevník Klenovec.

Jednej z najstarších športových hier sa Michaela súťažne venovala osem rokov. „Bedmintonovú kariéru som prerušila hlavne kvôli tomu, že som začala mať zdravotné problémy spôsobené rýchlym rastom kostí. Aj keď som to neskôr občas skúšala na tréningoch, vedela som, že ten rok bez tréningu a turnajov nedobehnem. Preto som pred približne štyrmi rokmi hráčsku kariéru v podstate ukončila.“

Absolventka Gymnázia Mateja Hrebendu v Hnúšti, však bedmintonovú raketu neodložila nadobro. V dňoch 19. – 23. júna v Nitre príslušníčka Čestnej stráže prezidenta SR vynikajúco reprezentovala svoj domovský útvar na Majstrovstvách OS SR v raketovej militariáde.

Vojačke 2. stupňa Michaele Čajkovej k získaniu titulu majsterky OS SR v raketovej militariáde 2017 osobne zablahoželal veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván. „Som hrdý, že máme na útvare vojačku, ktorá v pozitívnom zmysle reprezentuje útvar čestnej stráže,“ zdôraznil počas gratulácie veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR.

V uniforme slúži Michaela od apríla minulého roka. V súčasnosti zastáva funkciu mladšia strážna družstva zabezpečenia velenia roty podpory velenia Čestnej stráže prezidenta SR.

Michaelu jej práca napĺňa. „Byť príslušníkom Čestnej stráže prezidenta je pre mňa česť. To, kam som sa dostala, znamená pre mňa veľký úspech. Nie každý môže na otázku, kde pracuje, odpovedať, že slúži v ozbrojených silách - v Čestnej stráži prezidenta SR,“ zdôraznila sympatická Klenovčanka.

A čo robí Michaela vo svojom voľnom čase? „V súčasnosti sa okrem bedmintonu rekreačne venujem aj plávaniu, posilňovaniu, tenisu a v zimnom období snowbordingu. Popri práci študujem na Vysokej škole bezpečnostného manažérstva v Košiciach - odbor ochrana osôb a majetku, takže sa nenudím,“ dodáva s úsmevom na záver rozhovoru sympatická príslušníčka útvaru.


Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ - Dátum: 27.06.2017
Čítanosť: 3082
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share