Preskocit navigáciu

Oslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSR


Oslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSR
Pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí prezentovali viaceré útvary Ozbrojených síl Slovenskej republiky statické a dynamické ukážky z vojenského prostredia. Jedným z útvarov bola aj Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR), ktorá v dňoch 3.-4. júna vystúpila so svojimi galaprogramami v dvoch mestách na Slovensku.

V sobotu 3. júna sa v meste Lučenec uskutočnilo podujatie s názvom „Deň detí s Ozbrojenými silami SR“. O deň neskôr sa v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves uskutočnilo podujatie s názvom Karloveský Deň Detí 2017“.

4. júna bratislavská mestská časť Karlova Ves pripravila pre malých oslávencov na neďalekom futbalovom ihrisku bohatý program v podobe súboru predstavení Cirkul´art, vystúpenia mažoretiek CORDIS. Počas slnečného dňa mali oslávenci možnosť vyskúšať si prácu hasičov či záchranárov, vyskákať sa na skákacom hrade, alebo sa spustiť na lanovke.

Úsmev na tvárach detí vyčarila i dynamická ukážka sebaobrany pod vedením rotmajstra Jozefa Aľušíka a ukážka netradičných cvikov so zbraňou pod vedením rotmajstra Atillu Mestera. Prítomnosť vojakov deti veľmi potešila, čoho dôkazom bol veľký potlesk a obrovský záujem o spoločné fotenie.

Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla v roku 1925 na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve. Na tejto konferencii zástupcovia 54 krajín schválili deklaráciu, ktorá sa zaoberala chudobou, detskou prácou, vzdelaním a inými otázkami týkajúcimi sa detí na celom svete. Po konferencii zaviedlo viacero vlád vo svojich krajinách takýto deň, s cieľom urobiť deťom radosť a zároveň poukázať na problémy, ktoré trápia deti po celom svete.
 

Oslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSROslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSROslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSROslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSROslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSROslavy Medzinárodného dňa detí s vojakmi ČS PSR

Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ - Dátum: 05.06.2017
Čítanosť: 2968
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share