Preskocit navigáciu

Rakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky


Rakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky
V stredu 26. apríla pricestoval na Slovensko rakúsky prezident Alexander Van der Bellen. Program oficiálnej návštevy najvyššieho predstaviteľa Rakúskej republiky začal krátko predpoludním privítacím ceremoniálom v prístave na Dunaji.

Po privítaní nasledovali bilaterálne rozhovory, počas ktorých prezidenti diskutovali o viacerých témach. Jednou z tém rozhovorov bola Európska únia.

Neexistuje problém v rámci Európskej únie, ktorý by sme nedokázali vyriešiť, pokiaľ Európska únia zostane jednotná,“ povedal prezident Andrej Kiska.

Súčasťou oficiálneho programu rakúskeho prezidenta bolo vystúpenie na pôde Univerzity Komenského, otvorenie dvojstranného ekonomického fóra a položenie vencov k pamätníku Brána slobody.
 
Vojenské pocty v prístave na Dunaji, na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca a pri pamätníku Brána slobody na Devíne zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.

Rakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyRakúsky prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky

Autor: kpt. Ing. Andrea Rišianová , Foto: kpt. Ing. Andrea Rišianová, Marian Garaj - KP SR - Dátum: 26.04.2017
Čítanosť: 2525
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share