Preskocit navigáciu

Čestná stráž prezidenta SR navštívila detskú onkológiu


Čestná stráž prezidenta SR navštívila detskú onkológiu
V utorok 28. februára navštívili traja príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky Detské onkologické oddelenie na bratislavských Kramároch, aby v mene útvaru odovzdali výťažok z dobrovoľnej finančnej zbierky, ktorá sa stala pre Čestnú stráž prezidenta SR už akousi tradíciou.

Príslušníci útvaru niekoľko rokov preukazujú svoju šľachetnosť a dobrovoľnou finančnou  čiastkou  prispievajú detským onkologickým pacientom a ich rodičom s cieľom uľahčiť a spríjemniť im nevyhnutne potrebný pobyt spojený s liečbou v nemocnici.
 
V priebehu mesiaca december 2016 sa zamestnancom a príslušníkom útvaru a Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky podarilo vyzbierať finančnú čiastku 640 Eur. Čiastka 500 Eur bola rovným dielom rozdelená a venovaná rodičom Kristiána Sziládiho a rodičom Zdenka Pompu. Obe rodiny sa z dôvodu dvadsaťštyrihodinovej starostlivosti o chorých synov dostali do nepriaznivej finančnej situácie.

Okrem finančnej podpory dvoch rodín dostalo Detské onkologické oddelenie veľkú škatuľu plnú školských a didaktických pomôcok. Po odovzdaní finančného a vecného daru nasledovalo stretnutie s detskými onkologickými pacientmi a ich rodičmi.


Autor: kpt. Ing. Andrea Rišianová , Foto: kpt. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 01.03.2017
Čítanosť: 2689
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share