Preskocit navigáciu

ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016


ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016
V dňoch 27. -28. augusta sa na leteckej základni Sliač a Letisku Sliač uskutočnil v poradí už šiesty ročník medzinárodných leteckých dní s názvom SIAF 2016.

Návštevníci obľúbeného leteckého podujatia si počas dvoch dní mali možnosť pozrieť okrem zahraničných účastníkov aj letecké umenie pilotov stíhacích lietadiel MiG-29, Albatrosov L-39, turboletov L-410 a vrtuľníkov Mi-17. Nechýbali ani dynamické a statické ukážky pozemných síl a Vojenskej polície.

Pre návštevníkov najväčšej leteckej udalosti roka bola v súčinnosti s Vojenskou hudbou Banská Bystrica pripravená veľkolepá ukážka galaprogramu Čestnej stráže prezidenta SR. Pilotný projekt, v ktorom sa skĺbilo majstrovstvo 20 príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR pod vedením čatára Tomáša Boldoga a 36 príslušníkov Vojenskej hudby Banská Bystrica pod taktovkou kapitána Jána Goliáša odmenila verejnosť veľkým potleskom.

V jedinečnom projekte boli v podaní Vojenskej hudby Banská Bystrica použité fragmenty zo svetoznámych filmov Star Wars, Indiana Jones a Pirates of the Caribbean. 

 „Bol to trochu aj experiment, nakoľko je to prvý krát v rámci Ozbrojených síl SR a skúsenosti s takouto formou prevedenia gala programu ešte nikto nemal. Veľmi nás teší, že netradičná spolupráca oboch vojenských celkov mala u publika obrovský úspech,“ povedal po vystúpení čatár Boldog.

6. ročník medzinárodných leteckých dní SIAF 2016 sa uskutočnil pri príležitosti výročia Slovenského národného povstania a predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie. Hlavným organizátorom podujatia bola Slovenská letecká agentúra z Banskej Bystrice a Ministerstvo obrany SR.

ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016ČS PSR predviedla svoje majstrovstvo na medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: čat. Michal Potocký - Dátum: 29.08.2016
Čítanosť: 2918
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share