Preskocit navigáciu

Poľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky


Poľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky
V čase blížiaceho sa predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie,  v stredu 29. júna pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky prezident Poľskej republiky Andrzej Duda.

Program oficiálnej návštevy najvyššieho predstaviteľa Poľskej republiky začal krátko predpoludním privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca. Po privítaní nasledovali bilaterálne rozhovory, počas ktorých prezidenti diskutovali o viacerých témach. Okrem blížiaceho sa predsedníctva SR bolo jednou z dôležitých tém vzájomných rozhovorov aj blížiace sa predsedníctvo Poľska vo Vyšehradskej štvorke, ako aj  aktuálny vývoj bezpečnostnej situácie na Ukrajine.
 
Druhý deň oficiálnej návštevy Andrzeja Duda na Slovensku začal položením vencov k pamätníku Brána slobody na Devíne. Obaja štátnici si na pietnom mieste uctili obete komunizmu, ktoré zahynuli pri pokuse o útek cez rieku Morava.
 
„Som rád, že poľský prezident prijal moje pozvanie na toto miesto, kde si pripomíname, že slobodu a demokraciu bolo ťažké vybojovať, a zároveň i to, že o tieto hodnoty je potrebné bojovať a chrániť ich aj v súčasnosti, každý deň,“ zdôraznil slovenský prezident.
 
Najvyššie vojenské pocty počas oficiálnej návštevy poľského prezidenta na Slovensku a dôstojnú spomienku na obete komunistického režimu pri pamätníku Brána slobody na Devíne zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.
 

Poľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPoľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPoľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPoľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPoľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyPoľský prezident pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 30.06.2016
Čítanosť: 2666
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share