Preskocit navigáciu

Veliteľ ČS PSR ocenil nadanú žiačku


Veliteľ ČS PSR ocenil nadanú žiačku
Veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván v piatok 3. júna navštívil v sprievode hlavného štátneho radcu Oddelenia výstroja ozbrojených síl a podpory obrany štátu Eduarda Grescha jednu z bratislavských základných škôl. Dôvodom návštevy bolo ocenenie žiačky 6. ročníka Karin Paulínyovej, ktorá sa rozhodla zapojiť do 15. ročníka výtvarnej súťaže ,,Vojaci očami detí.“ 
 
Trinásťročná Karin poslala do súťaže obrázok, na ktorom sú vyobrazení príslušníci ČS PSR počas ukážky netradičných cvikov so zbraňou. Podľa slov  riaditeľky školy  pani Kataríny Belegišanin obrázok vznikol v roku 2015 ako reakcia na prezentáciu útvaru v Základnej škole na Veternicovej ulici v Bratislave.
 
,,Radosť a nadšenie detí je tá najúprimnejšia vec na svete. Ich vyjadrenie emócií nikdy neklame. O to viac ma teší, že vystúpenie našich príslušníkov zanechalo v deťoch hlboké spomienky. Deti sú naša budúcnosť,“ dodal plukovník Ištván, ktorý na záver stretnutia venoval nadanej žiačke darčekové predmety.
 
V tomto roku sa do rezortnej výtvarnej súťaže s názvom „Vojaci očami detí“  celkovo zapojilo 850 výtvarných prác, z toho 587 v kategórii starší žiaci. Skupinovo zaslalo kresby 89 škôl, dve desiatky jednotlivcov sa do súťaže prihlásili individuálne. Spomedzi výtvarných prác vyhodnotila sedem členná porota, zložená z profesionálnych výtvarníkov, zamestnancov rezortu obrany a profesionálnych vojakov najlepšie práce v kategórii mladší a starší žiaci.
 
Spomedzi mladších žiakov bola v súťaži najúspešnejšia druháčka Klára Mráziková zo Základnej školy na Jarnej ulici v Žiline s kresbou cvičiacich a zároveň pomáhajúcich vojakov.
 
V kategórii starších žiakov zaujal najviac šiestak Matúš Tomovčík zo Základnej školy J. Švermu v Michalovciach, ktorý stvárnil vojakov pomáhajúcich v krízovej situácii.
 
Zo žiakov špeciálnych škôl porota ocenila prémiou Dominika Kotlára zo Spojenej školy – Špeciálnej základnej školy internátnej v Topoľčanoch za symbolicky poňatú kresbu Vojna je ako žralok.

Spomedzi žiakov materských škôl získal prémiu Šimon Hacaj z Materskej školy na Bancíkovej ulici v Bratislave za kresbu, na ktorej znázornil výcvik pozemných aj vzdušných síl.
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: čat. Michal Potocký - Dátum: 06.06.2016
Čítanosť: 2818
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share