Preskocit navigáciu

Prezident prijal poverovacie listiny


Prezident prijal poverovacie listiny
V utorok 8. decembra sa v priestoroch Prezidentského paláca uskutočnil slávnostný akt udeľovania poverovacích listín. Počas nástupnej audiencie odovzdali do rúk hlavy štátu svoje menovacie dekréty štyria mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci v poradí Essa Y. Al Shamali z Kuvajstkého štátu, Lin Lin z Čínskej ľudovej republiky, Zvi Aviner Vopni z Izrealského štátu a Lee Tae-ro z Kórejskej republiky.

Vzájomné rozhovory sa sústredili najmä na aktuálny vývoj situácie vo svete a ďalší rozvoj vzájomných vzťahov, s dôrazom na vyhľadávanie ekonomických príležitostí a posilňovanie hospodárskej výmeny.
 
Slávnostný ceremoniál na prednom nádvorí a v priestoroch Prezidentského paláca zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.
 

Prezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listinyPrezident prijal poverovacie listiny

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: des. Michal Potocký - Dátum: 09.12.2015
Čítanosť: 3380
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share