Preskocit navigáciu

Podujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľa" aj s príslušníkmi elitného útvaru


Podujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľa
Pri príležitosti 71. výročia Slovenského národného povstania sa v sobotu 15. augusta v katastrálnej časti obce Oravská Poruba uskutočnila tradičná kultúrno-spoločenská akcia s názvom ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľa".
 
Pre návštevníkov podujatia bol pripravený bohatý program v podobe rekonštrukcie bojov z obdobia Slovenského národného povstania, ukážok vojenskej techniky, výstroja a výzbroje z obdobia rokov 1939 až 1945. V rámci kultúrno-spoločenskej akcie predviedli svoje majstrovstvo aj príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.
 
V úvode prezentácie vystúpil čatár Ondrej Slávik, ktorý zrozumiteľnou a pútavou formou predstavil históriu a organizačnú štruktúru útvaru, hlavné úlohy a špecifické požiadavky prijatia k ČS PSR.
 
Návštevníci podujatia so zatajeným dychom sledovali fyzicky a technicky náročnú ukážku netradičných cvikov so zbraňou pod vedením desiatnika Tomáša Boldoga. Obrovský potlesk a uznanie zo strany verejnosti si vyslúžila aj dynamická ukážka sebaobrany pod vedením čatára Ľudovíta Vereša.  

Na záver vystúpenia sa príslušníkom elitného útvaru osobne poďakoval starosta obce Oravská Poruba pán Peter Hrivnák. ,,Čestná stráž prezidenta SR svojou prítomnosťou dodala oslavám Slovenského národného povstania v našej malebnej obci primeranú vážnosť a dôstojnosť. V mene obyvateľov obce Vám zo srdca ďakujem,“ zdôraznil vo svojom prejave starosta obce Oravská Poruba.
 
 

Podujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľaPodujatie ,,ORAVA 1944 – V tyle nepriateľa

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Občianske združenie 4 TIME - Dátum: 17.08.2015
Čítanosť: 5230
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share