Preskocit navigáciu

ČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a Hercegoviny


ČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a Hercegoviny
Vojenskými poctami na prednom nádvorí Prezidentského paláca privítala Čestná stráž prezidenta SR v stredu 3. júna  predsedu Predsedníctva Bosny a Hercegoviny Mladena Ivanića.

Hlava štátu sa v diskusii s Mladenom Ivanićom venovala bezpečnostnej situácii, bosnianskym európskym ašpiráciám, reforme, ale aj  možnostiam bilaterálnej spolupráce v obchodnej, ekonomickej  oblasti a cestovnom ruchu. 

V oblasti reformy prezident Andrej Kiska ubezpečil zahraničného hosťa o pripravenosti Slovenskej republiky pomôcť Bosne a Hercegovine svojimi skúsenosťami.

„Východiskové podmienky u nás neboli až také ťažké a zložité, ale väčšina problémov bola podobná. Kolaps ťažkého priemyslu, vysoká nezamestnanosť, schopnosť preorientovať ekonomiku, podmienky pre nové pracovné príležitosti a pre vstup investorov. Jednoduché to nebolo, ale som presvedčený, že motivácia je dnes silná aj pre Bosnu a Hercegovinu. Pretože jej občania, pokiaľ som bol informovaný, si veľmi želajú európsku budúcnosť,“ zdôraznil prezident SR.
 

ČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a HercegovinyČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a HercegovinyČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a HercegovinyČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a HercegovinyČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a HercegovinyČS PSR privítala predsedu Predsedníctva Bosny a Hercegoviny

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 04.06.2015
Čítanosť: 4941
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share