Preskocit navigáciu

Národný beh Devín-Bratislava absolvoval rekordný počet vojakov


Národný beh Devín-Bratislava absolvoval rekordný počet vojakov
V nedeľu 12. apríla sa na historickom mieste pod Hradom Devín začalo bežecké podujatie s 68 ročnou tradíciou. Najstaršie atletické podujatie na Slovensku prilákalo viac ako 6117 nadšencov behu. Medzi nimi už tradične nechýbali ani vojaci z Čestnej stráže prezidenta SR.

Tento rok sa na štart postavili prezidentovi muži v rekordnom počte dvadsaťpäť. Pätnásť príslušníkov útvaru sa rozhodlo prekonať náročnú trať v maratonkách a športovom odeve. Desať príslušníkov útvaru sa rozhodlo reprezentovať svoj domovský útvar v poľnej uniforme a kanadách a nadviazať tak na historickú tradíciu, keď v úvodných ročníkoch pretekov mali vysoké zastúpenie práve príslušníci predvojnovej Československej armády.

Najrýchlejším bežcom Čestnej stráže prezidenta SR sa stal rotný Emil Duraj, ktorý prekonal 11,625 km dlhú trať za 41 minút a 35 sekúnd, čím vytvoril svoj nový osobný rekord.
 
Účasť príslušníkov ČS PSR na 68. ročníku národného behu Devín – Bratislava:

kapitán Daniel RUBEŠ, nadporučík Stanislav RIŠIAN, nadporučík Tomáš VLNKA, rotný Emil DURAJ, rotný Jozef AĽUŠÍK, čatár Patrik MAREŠ, čatár Marek PÔBIŠ, čatár Ondrej SLÁVIK, desiatnik Tomáš BOLDOG, slobodník Tomáš CHMELA, slobodník Tibor BOTKA, slobodník Roman LAPŠANSKÝ, vojak 2. stupňa Lukáš KOVÁR, vojak 2. stupňa Juraj SYNAK, vojak 2. stupňa Ľuboš SLEZIAK, vojak 2. stupňa Roman SAJKO, vojak 2. stupňa Branislav PIVARČEK, vojak 2. stupňa Dávid PIKNA, vojak 2. stupňa Peter BACIGÁL, vojak 2. stupňa Roman JUSKO, vojak 2. stupňa Miloš MURÍN, vojak 2. stupňa Tomáš ORAVEC, vojak 2. stupňa Pavol BENCA, vojak 2. stupňa  Peter SÁRA, vojak 2. stupňa  Tomáš KUBEK




Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Archív ČS PSR - Dátum: 13.04.2015
Čítanosť: 5502
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share