Preskocit navigáciu

Posledný slávnostný nástup útvaru v tomto roku


Posledný slávnostný nástup útvaru v tomto roku
V utorok 16. decembra sa za účasti náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky (VK PSR) generálporučíka Mariána Áča a členov VK PSR uskutočnil posledný nástup útvaru v tomto roku.

Slávnostný nástup otvoril ráznym podaním hlásenia náčelníkovi Vojenskej kancelárie prezidenta SR veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván.

Po úvodnom privítaní sa slova ujal generálporučík Marián Áč, ktorý sa všetkým profesionálnym vojakom a zamestnancom vo verejnom záujme poďakoval za profesionálne vykonanú prácu vo výcvikovom roku 2014.

Náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR ďalej vo svojom príhovore vyjadril spokojnosť s prístupom profesionálnych vojakov a vojačiek, ktorí aj v tomto roku prispeli k pozitívnej prezentácii útvaru na verejnosti,  ktorí sa aktívne  zapojili do viacerých dobročinných aktivít (bezpríspevkové darcovstvo krvi, spolupráca s Ligou proti rakovine a Domovom sociálnych služieb profesora Karola Matulaya), a tak prispeli k budovaniu dobrého mena nielen Ozbrojených síl Slovenskej republiky, Slovenskej republiky, ale predovšetkým svojho domovského útvaru.

Generálporučík Marián Áč na záver svojho koncoročného príhovoru zdôraznil, že útvar ČS PSR je kvalitne pripravený na plnenie úloh v nasledujúcom výcvikovom roku.

Vyvrcholením slávnostného nástupu bolo udelenie Medailí náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR. Z rúk náčelníka VK PSR si za významný podiel na spolupráci s VK PSR prevzali medailu nasledovní príslušníci útvaru:

kapitán Marek Mindžák, čatár Jozef Dvorák, čatár Ľudovít Vereš, desiatnik Michal Kucsera. Generálporučík Marián Áč udelil Medailu náčelníka VK PSR In memoriam čatárovi Františkovi Bopkovi za vernú a obetavú prácu v prospech Vojenskej kancelárie prezidenta SR.

Na záver nástupu sa príslušníci VK PSR, veliteľ útvaru a náčelník štábu pevným stiskom ruky rozlúčili s prítomnými profesionálnymi vojakmi a zamestnancami, zaželali im pokojné prežitie vianočných sviatkov, pevné zdravie, veľa osobných a pracovných úspechov v novom roku.

Po nástupe útvaru náčelník VK PSR svojím podpisom schválil Plán prípravy ČS PSR na výcvikový rok 2015.         

Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014Slávnostný nástup útvaru zavŕšil výcvikový rok 2014

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 17.12.2014
Čítanosť: 5601
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share