Preskocit navigáciu

Pocta vojenským veteránom


Pocta vojenským veteránom
V utorok 11. novembra sa na vojenskom cintoríne v Petržalke – Kopčanoch uskutočnilo spomienkové stretnutie pri príležitosti 96. výročia ukončenia I. svetovej vojny a Dňa vojnových veteránov.
 
Spomienkového podujatia sa zúčastnil minister obrany Slovenskej republiky Martin Glváč, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Milan Maxim, náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálporučík Marián Áč, členovia vojenského diplomatického zboru akreditovaní v SR, predstavitelia Bratislavského samosprávneho kraja, predstavitelia Zväzu vojakov Slovenskej republiky, vojnoví veteráni ako aj široká verejnosť.
 
,,11. november je deň, keď všetkým vojakom – veteránom, bez ohľadu na to, či bojovali vo svetových vojnách, alebo sa zúčastnili na zahraničnej misii, vzdávame úctu. Jedným za to, čo pre nás vybojovali, druhým za to, že vybojovaný mier, slobodu a demokraciu ďalej chránia,“ zdôraznil vo svojom príhovore minister obrany SR Martin Glváč.
 
Pietny akt kladenia vencov na vojenskom cintoríne v Petržalke – Kopčanoch zabezpečili položením venca v mene prezidenta SR príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.
 

Pocta vojenským veteránomPocta vojenským veteránomPocta vojenským veteránomPocta vojenským veteránomPocta vojenským veteránomPocta vojenským veteránom

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: Ivan Kelement, MO SR - Dátum: 13.11.2014
Čítanosť: 4496
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share