Preskocit navigáciu

Prezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojny


Prezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojny
V piatok 9. mája sa pri príležitosti 69. výročia víťazstva nad fašizmom a skončenia druhej svetovej vojny uskutočnil na bratislavskom Slavíne pietny akt kladenia vencov.
 
V predpoludňajších hodinách prišiel vzdať úctu k monumentálnemu vojnovému pamätníku venovanému sovietskym vojakom prezident SR Ivan Gašparovič, ako aj predstavitelia Kancelárie prezidenta SR a Vojenskej kancelárie prezidenta SR.

Hlava štátu si pietnym aktom uctila pamiatku vojakov, ktorí na jar roku 1945 počas druhej svetovej vojny položili svoje životy v boji s nemeckými nacistickými jednotkami pri oslobodzovaní Bratislavy a západného Slovenska.

"Každý človek si uvedomuje, čo znamená prežiť vojnu, každý človek si musí uctiť tých, ktorí za slobodu a právo položili vlastný život. Všetci tí, čo tu na Slavíne odpočívajú, si od nás takúto úctu zaslúžia," zdôraznil v rozhovore prezident Ivan Gašparovič.

Dôstojnú spomienku na obete druhej svetovej vojny zabezpečili položením venca v mene prezidenta SR príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR.
 
 



Prezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojnyPrezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojnyPrezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojnyPrezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojnyPrezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojnyPrezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojnyPrezident vzdal hold a úctu obetiam druhej svetovej vojny

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 12.05.2014
Čítanosť: 4779
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share