Preskocit navigáciu

Prezident prijal menovacie dekréty


Prezident prijal menovacie dekréty
V pondelok 14. apríla odovzdali poverovacie listiny do rúk hlavy štátu traja mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Lotyšskej republiky, Burkiny Faso a Kanady.
 
Ako prvého privítali pred Prezidentským palácom príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky novovymenovaného veľvyslanca Lotyšskej republiky Edgarsa Skuja.

Prezident Ivan Gašparovič v úvode stretnutia konštatoval, že “dvojstranné vzťahy medzi Slovenskom a Lotyšskom sú tradične pevné, priateľské, bez otvorených otázok."

Hlava štátu ďalej v rozhovore s novovymenovaným diplomatom zdôraznila možnosti zintenzívnenia vzájomnej spolupráce v oblasti vedy, vzdelávania a cestovného ruchu.

Po tomto stretnutí prijal slovenský prezident poverovacie listiny od designovaného veľvyslanca Burkiny Faso Paula Roberta Tiendrebeogoa.

Ivan Gašparovič v rozhovore s diplomatom zdôraznil, že slovenská strana považuje za kľúčové budovanie korektných bilaterálnych vzťahov predovšetkým v obchodno-ekonomickej oblasti, poľnohospodárstve a v oblasti energetiky.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Kanady. Počas nástupnej audiencie odovzdal menovacie dekréty do rúk prezidenta SR mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Kanady Mark Bailey. Nový ambasádor v rozhovore s prezidentom uviedol, že považuje za hlavnú prioritu svojho pôsobenia ekonomickú dimenziu spolupráce.

Náš najvyšší ústavný predstaviteľ počas vzájomných dialógov potvrdil záujem slovenskej strany prehĺbiť spoluprácu v oblasti cestovného ruchu, vedy, inovácií výskumu a vývoja.
 

Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty Prezident prijal menovacie dekréty

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 15.04.2014
Čítanosť: 4732
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share