Preskocit navigáciu

Devätnásty január – deň úcty a piety


Devätnásty január – deň úcty a piety
19. januára 2014 uplynulo už osem rokov od najväčšej leteckej havárie v dejinách Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl. Zahynulo pri nej štyridsaťjeden slovenských vojakov a jeden civilný zamestnanec rezortu obrany.

Pamiatku na obete leteckej havárie si v nedeľu 19. januára v maďarskej obci Hejce a na vrchu Borsó okrem pozostalých, obyvateľov obce, štátnych a cirkevných predstaviteľov Slovenskej republiky a Maďarska, prišiel osobne uctiť aj minister obrany SR Martin Glváč, náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Vojtek, 1. zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Peter Gajdoš, náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR generálporučík Marián Áč a členovia Vojenskej kancelárie prezidenta SR.

Spomienkového pietneho aktu sa zúčastnil aj kapitán Martin Farkaš, ktorý ako jediný prežil pád havarovaného lietadla.

„Niektoré veci, ako napríklad bolesť po zraneniach časom blednú, ale spomienka na tých, ktorí tu zomreli je stále veľmi čerstvá a veľmi mi chýbajú,“ povedal v rozhovore kapitán Martin Farkaš.

K zabezpečeniu dôstojnej spomienky na obete leteckej havárie lietadla AN-24 prispela položením venca v mene prezidenta SR aj Čestná stráž prezidenta SR.


Devätnásty január – deň úcty a pietyDevätnásty január – deň úcty a pietyDevätnásty január – deň úcty a pietyDevätnásty január – deň úcty a pietyDevätnásty január – deň úcty a pietyDevätnásty január – deň úcty a piety

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 20.01.2014
Čítanosť: 5760
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share