Preskocit navigáciu

Výber najlepšieho vojaka ČS PSR z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov


Výber najlepšieho vojaka ČS PSR z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov

V stredu 27. novembra sa v útvare Čestnej stráže prezidenta SR uskutočnil výber najlepšieho vojaka z hodnostného zboru mužstva a poddôstojníkov.

Pred vybranú štvorčlennú komisiu predstúpilo sedem príslušníkov útvaru, ktorí si boli navzájom vyrovnanými súpermi.

V úvode výberového konania sa nominantom prihovoril veliaci útvaru ČS PSR štábny nadrotmajster Ján Štefan, ktorý vo svojom príhovore poďakoval kandidátom za doterajšiu prácu v prospech útvaru a zaželal im veľa úspechov pri výbere toho najlepšieho.

,,Byť  dobrým nestačí. Za jednu z najdôležitejších častí výberu považujem schopnosť profesionálnych vojakov dokázať prezentovať svoje schopnosti v silnom konkurenčnom prostredí ozbrojených síl,"  zdôraznil veliaci poddôstojník ČS PSR.

Po dôkladnom porovnaní výsledkov základných a doplnkových kritérií a po vykonaní osobných pohovorov s účastníkmi výberu sa členovia komisie jednoslovne zhodli na víťazoch v jednotlivých kategóriách.

Najlepším vojakom ČS PSR za rok 2013 sa v hodnosti mužstvo stal desiatnik Stanislav Štrbavý. Najlepším poddôstojníkom ČS PSR sa za rok 2013  stal veliteľ 2. družstva, 1. čaty, 1. roty ČS PSR rotný Emil Duraj, ktorý bude reprezentovať domovský útvar v rezortnom kole.

Najúspešnejším príslušníkom útvaru osobne zablahoželal veliteľ útvaru plukovník Miroslav Ištván, ktrorý zdôraznil, že všetci nominovaní si svojim profesionálnym vystupovaním a odbornosťou zaslúžia obdiv a uznanie u svojich podriadených.

 



Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 28.11.2013
Čítanosť: 6689
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share