Preskocit navigáciu

Pripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko - duklianskej operácie


Pripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko - duklianskej operácie
V sobotu 5. októbra si široká verejnosť, najvyšší štátni a vojenskí predstavitelia pripomenuli 69. výročie Karpatsko-duklianskej operácie, ktorá je považovaná za jednu z najťažších útočných operácií na našom území. V tejto operácii položili svoje životy tisíce vojakov.

K pamätníkom padlých hrdinov vo Svidníku a Dukle sa prišiel osobne pokloniť a vzdať úctu minister obrany Slovenskej republiky Martin Glváč, náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálporučík Peter Vojtek, hlavní predstavitelia jednotlivých zložiek OS SR, predstavitelia Vojenskej kancelárie prezidenta Slovenskej republiky, zahraniční veľvyslanci so svojimi delegáciami, predstavitelia Prešovského samosprávneho kraja, predstavitelia združenia miest a obcií. Pietneho aktu kladenia vencov sa zúčastnili aj priami účastníci protifašistického odboja a vojnoví veteráni, ktorí si pripomenuli svojich kamarátov a spolubojovníkov, ktorí položili svoj život za  oslobodenie vlasti a víťazstvo nad nacizmom.

Pri príležitosti osláv 69. výročia Karpatsko – duklianskej operácie a Dňa obetí Dukly ocenil minister obrany SR siedmich účastníkov oslobodzovacích bojov pamätnými medailami.

Chcem poďakovať všetkým ľuďom, ktorí sa týchto bojov zúčastnili. Vaše hrdinské činy sú stále vzorom pre nás všetkých. Vzdávam hold všetkým, ktorí tu na Dukle zahynuli,“ povedal vo svojom príhovore šéf rezortu obrany.

K zabezpečeniu dôstojnej spomienky na obete Karpatsko-duklianskej operácie prispela položením venca v mene prezidenta Slovenskej republiky aj Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky.


Pripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko-duklianskej operáciePripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko-duklianskej operáciePripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko-duklianskej operáciePripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko-duklianskej operáciePripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko-duklianskej operáciePripomíname si hrdinstvo účastníkov Karpatsko-duklianskej operácie

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 08.10.2013
Čítanosť: 5977
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share