Preskocit navigáciu

Český prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky


Český prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky
Vo štvrtok 4. apríla pricestoval na Slovensko prezident Českej republiky Miloš Zeman s manželkou. Išlo o oficiálne prvú zahraničnú návštevu novozvoleného českého prezidenta. Najvyšší český predstaviteľ tak pokračoval v tradícii, pri ktorej prvé kroky českého prezidenta smerujú práve na Slovensko.

Slávnostným privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Prezidentského paláca privítali českého prezidenta príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod vedením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána.

Dvojdňová zahraničná návšteva českej hlavy štátu pokračovala reťazcom plenárnych rokovaní, počas ktorých štátnici venovali pozornosť snahe nielen pokračovať, ale aj prehĺbiť doterajšiu spoluprácu medzi oboma krajinami. Vzájomná blízkosť oboch krajín pramení predovšetkým zo spoločnej časti histórie, čo potvrdili vo svojom rozhovore aj štátnici.
 
Český prezident Miloš Zeman počas svojho vystúpenia zdôraznil, že „vzťahy medzi Slovenskou republikou a Českou republikou sa bez akéhokoľvek preháňania dajú označiť ako nadštandardné.“

Náš najvyšší predstaviteľ v rozhovore s Milošom Zemanom zdôraznil možnosti zintenzívnenia bilaterálnej spolupráce, predovšetkým v oblasti ekonomiky, obchodu, cestnej infraštruktúry a športu. Vo vzájomných rozhovoroch sa štátnici venovali aj otázkam európskej spolupráce a spoločnej európskej mene.

V popoludňajších hodinách sa na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave uskutočnil pietny akt kladenia vencov pri príležitosti oslobodenia hlavného mesta.
 
Druhý deň oficiálnej návštevy českej hlavy štátu na Slovensku pokračoval účasťou Miloša Zemana na slávnostnom akte kladenia venca k symbolu československej štátnosti-Pamätníku Milana Rastislava Štefánika. Po slávnostnom akte nasledovalo stretnutie s predsedom vlády SR Robertom Ficom, predsedom NR SR Pavlom Paškom, primátorom Bratislavy Milanom Ftáčnikom.

Český prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republikyČeský prezident Miloš Zeman pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky
1 2 >>

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 05.04.2013
Čítanosť: 12436
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share