Preskocit navigáciu

Noví ambasádori odovzdali menovacie dekréty


Noví ambasádori odovzdali menovacie dekréty
V stredu 20. marca odovzdali poverovacie dekréty do rúk prezidenta Slovenskej republiky štyria mimoriadni a splnomocnení veľvyslanci z Tuniskej republiky, Arménskej republiky, Iránskej islamskej republiky a Austrálskeho zväzu.

V dopoludňajších hodinách v Prezidentskom paláci príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky  privítali poctami mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Tuniskej republiky Mohameda Samira Koubaa a mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Arménskej republiky Tigrana Seyrana Seiraniana.

Slovenský prezident počas vzájomných rozhovorov s novovymenovanými ambasádormi vyzdvihol kvalitu bilaterálnych vzťahov a vyjadril existenciu potenciálu pre prehlbovanie starých a vytvorenie nových možností spolupráce medzi krajinami.

Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Iránskej islamskej republiky. Hlava štátu prijala mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Iránskej islamskej republiky Hassana Tajika. Najvyšší štátny predstaviteľ ponúkol iránskemu diplomatovi možnosť rozvíjať vzájomnú spoluprácu v oblasti energetiky, chémie, dopravnej infraštruktúry a poľnohospodárstva.   

Po tomto stretnutí prijal prezident Ivan Gašparovič poverovacie listiny od nastupujúceho veľvyslanca Austrálskeho zväzu Davida Gordona Stuarta. Ten počas stretnutia so slovenským prezidentom uviedol, že jeho prioritou je skvalitnenie vzťahov v ekonomickej oblasti.

Na dôstojnom prijatí novovymenovaných zahraničných diplomatov sa podieľali príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod vedením veliteľa útvaru plukovníka Miroslava Ištvána a náčelníka operačného oddelenia majora Miroslava Ondejku.
 

Noví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátuNoví ambasádori odovzdali menovacie dekréty do rúk hlavy štátu

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 21.03.2013
Čítanosť: 9069
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share