Preskocit navigáciu

Prezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstva


Prezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstva
Na pozvanie Jej Veličenstva holandskej kráľovnej Beatrix dnes predpoludním odcestoval prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstva.

Nášho najvyššieho predstaviteľa na trojdňovej zahraničnej ceste sprevádza prvá dáma pani Silvia Gašparovičová, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák, minister hospodárstva Slovenskej republiky Tomáš Malatinský, štátny tajomník ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Štefan Chudoba ako aj skupina podnikateľov a predstaviteľov Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory.

Cieľom oficiálnej návštevy hlavy štátu v Holandskom kráľovstve je potvrdenie kvality a dynamiky vzájomných vzťahov a vytýčenie  nových tém, osobitne pri koordinácii postupov v európskej politike a pri identifikovaní spoločných projektov na prekonanie dôsledkov ekonomickej krízy ako aj oboznámenie sa s holandským modelom organizovania vedy a výskumu.

Počas štátnej návštevy Holandského kráľovstva sa náš najvyšší predstaviteľ stretne s holandským premiérom Markom Ruttem, predsedom Senátu Fredom de Graafom, predsedníčkou Druhej komory Holandského parlamentu Anouchkou van Miltenburgovou, predsedom Medzinárodného súdneho dvora v Haagu Petrom Tomkom ako aj s krajanmi.

Plné pocty pri odlete prezidentského páru zabezpečili na Letisku M. R. Štefánika príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.

Prezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstvaPrezident SR odcestoval na oficiálnu návštevu Holandského kráľovstva

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 20.11.2012
Čítanosť: 9291
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share