Preskocit navigáciu

Paralympionici zložili sľub v Prezidentskom paláci


Paralympionici zložili sľub v Prezidentskom paláci
V stredu 22. augusta sa na zadnom nádvorí Prezidentského paláca uskutočnil slávnostný ceremoniál, počas ktorého zdravotne postihnutí športovci ako aj členovia realizačného tímu slovenskej paralympijskej výpravy zložili pred odletom na Hry XIV. paralympiády v Londýne slávnostný sľub prezidentovi Slovenskej republiky Ivanovi Gašparovičovi.

Predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš v úvode ceremoniálu poďakoval hlave štátu za prijatie slovenskej paralmypijskej výpravy a zdôraznil presvedčenie, že tohtoročná výprava bude úspešná.

Vedúci výpravy Samuel Roško predstavil prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi tridsaťštyri športovcov, ktorí budú štartovať v Londýne v deviatich športových disciplínach. Najpočetnejšou skupinou bude osemčlenná výprava stolných tenistov. Slávnostný sľub v mene všetkých paralympionikov predniesol športový strelec Radoslav Malenovský a atlétka Hana Kolníková.

Po sľube nasledovala štátna hymna a príhovor nášho najvyššieho predstaviteľa. „Som veľmi rád, že aj keď musíte prekonať istý hendikep, o to silnejší je váš duch, vôľa a všetko to, čo za roky prípravy dokážete pretaviť do víťazstva, „ zdôraznil Ivan Gašparovič a odovzdal vedúcemu výpravy Samuelovi Roškovi slovenskú vlajku, pod ktorou budú slovenskí paralympionici bojovať na letnej paralympiáde, ktorá začne v britskej metropole už 29. augusta a potrvá do 9. septembra 2012.

Paralympionici zložili sľub v Prezidentskom paláciParalympionici zložili sľub v Prezidentskom paláciParalympionici zložili sľub v Prezidentskom paláciParalympionici zložili sľub v Prezidentskom paláciParalympionici zložili sľub v Prezidentskom paláciParalympionici zložili sľub v Prezidentskom paláciParalympionici zložili sľub v Prezidentskom paláciParalympionici zložili sľub v Prezidentskom paláci

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 23.08.2012
Čítanosť: 10500
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share