Preskocit navigáciu

Slovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republiky


Slovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republiky
V stredu 11. júla odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republiky prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.

Slovenského prezidenta spolu s prvou dámou sprevádza na zahraničnej ceste aj podpredseda vlády Slovenskej republiky a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, minister hospodárstva Tomáš Malatinský ako aj skupina podnikateľov a predstaviteľov Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory.

Program dvojdňovej zahraničnej cesty začne stretnutím s chorvátskym prezidentom Ivom Josipovičom, premiérom Zoranom Milanovičom a podpredsedom parlamentu Josipom Lekom. Počas oficiálnej návštevy otvorí náš najvyšší predstaviteľ spoločné ekonomickohospodárske fórum a navštívi historické mesto Pula, kde sa stretne s predstaviteľmi mesta a župy.

Hlavným cieľom návštevy bude posilniť vzájomné bilaterálne vzťahy, zvýšiť obchodno-ekonomickú spoluprácu oboch krajín a to najmä v oblasti priemyslu a cestovného ruchu.

Spolupráca medzi Slovenskou republikou a Chorvátskom je na veľmi dobrej úrovni. Slováci a Chorváti sú si blízki nielen geograficky, jazykovo, kultúrne, ale aj religiózne. Spojenectvo v NATO a o necelých dvanásť mesiacov aj spoločné členstvo v Európskej únii dodávajú vzájomným vzťahom nový rozmer a kvalitu.

Pocty pri odlete prezidentského páru zabezpečili na Letisku M. R. Štefánika príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).

Slovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republikySlovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republikySlovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republikySlovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republikySlovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republikySlovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republikySlovenský prezident odcestoval na oficiálnu návštevu Chorvátskej republikyHlavným cieľom návštevy bude posilniť vzájomné bilaterálne vzťahy, zvýšiť obchodno-ekonomickú spoluprácu oboch krajín a to najmä v oblasti priemyslu a cestovného ruchu.Hlavným cieľom návštevy bude posilniť vzájomné bilaterálne vzťahy, zvýšiť obchodno-ekonomickú spoluprácu oboch krajín a to najmä v oblasti priemyslu a cestovného ruchu.

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 12.07.2012
Čítanosť: 10868
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share