Preskocit navigáciu

Príslušník ČS PSR uspel na Majstrovstvách OS SR v bežeckom lyžovaní


Príslušník ČS PSR uspel na Majstrovstvách OS SR v bežeckom lyžovaní
V dňoch 8. až 10. februára sa v bežeckom areáli Skalka pri Kremnici uskutočnili Majstrovstvá ozbrojených síl Slovenskej republiky v bežeckom lyžovaní. Organizátorom tohtoročných pretekov bol Štáb pre podporu operácií, Generálneho štábu OS SR v spolupráci s 5. plukom špeciálneho určenia zo Žiliny.

Celkový počet súťažiacich sa vyšplhal na číslo šesťdesiatštyri. Majstrovstvá OS SR v bežeckom lyžovaní boli rozdelené do dvoch kategórií: Muži a Ženy. Mužská kategória bola rozdelená do troch vekových kategórií: veková kategória do 30 rokov, do 40 rokov a nad 40 rokov. Pretekári súťažili v štyroch súťažných disciplínach: beh na 10 km muži, beh na 5 km voľnou technikou ženy, štafetové behy trojíc 3 x 5 km muži, štafetové behy dvojíc na 1,2 km ženy. Súťažiaci si aj napriek fyzicky náročným disciplínam dokázali udržať dobrú náladu až do prekonania cieľovej rovinky.

Po pretekoch nasledovalo vyhlasovanie výsledkov. Medzi päťdesiatimi štyrmi mužskými pretekármi sa nestratil ani príslušník Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) rtn. Emil Duraj, ktorý si z rúk náčelníka Odboru podpory velenia, Štábu pre podporu operácií plk. Ivana Ilavského prevzal diplom a pohár. Rtn. Emil Duraj sa zúčastnil pretekov v bežeckom lyžovaní už po druhý krát. V mužskej kategórii do 30 rokov sa umiestnil na vynikajúcom druhom mieste, s celkovou stratou sedem minút a desať sekúnd (celkový čas rtn. Duraja 00:39:10) za víťazom voj. 2. st. Jozefom Adamcom z VÚ 2370 Martin.
 
V utorok 28. februára rtn. Emilovi Durajovi k dosiahnutému športovému výsledku a tým aj k vzornej reprezentácii ČS PSR v Sieni tradícií osobne zablahoželal veliteľ útvaru plk. Miroslav Ištván. „Som veľmi rád, že v rámci športových podujatí sa príslušníci čestnej stráže umiestňujú na popredných miestach,” zdôraznil počas gratulácie veliteľ útvaru.
 

Príslušník ČS PSR uspel na Majstrovstvách OS SR v bežeckom lyžovaníPríslušník ČS PSR uspel na Majstrovstvách OS SR v bežeckom lyžovaníPríslušník ČS PSR uspel na Majstrovstvách OS SR v bežeckom lyžovaní

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová, archív rtn. Emila Duraja - Dátum: 29.02.2012
Čítanosť: 15742
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share