Preskocit navigáciu

Prezident prijal troch diplomatov


Prezident prijal troch diplomatov
Počas nástupnej audiencie v priestoroch Prezidentského paláca prijal v pondelok 12. decembra prezident SR Ivan Gašparovič troch mimoriadnych a splnomocnených veľvyslancov Tureckej republiky, Švédskeho kráľovstva a Luxemburského veľkovojvodstva.
 
Ako prvého privítala pred Prezidentským palácom Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR) mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Švédskeho kráľovstva Nilsa Daaga. Ten v rozhovore s hlavou štátu potvrdil snahu o prehlbovanie kvality a vzájomných vzťahov oboch krajín nielen v ekonomickej a obchodnej oblasti, ale aj v oblasti vzdelávania, vedy a  cestovného ruchu.
 
Po tomto stretnutí prevzal náš najvyšší predstaviteľ poverovacie listiny od nastupujúcej mimoriadnej a splnomocnenej veľvyslankyne Tureckej republiky Lebibe Gülhan Ulutekin. Diplomatka v úvode spoločného rozhovoru vyjadrila potešenie z vrelého privítania na Slovensku. „Mojou úlohou bude posilnenie vzájomných vzťahov so Slovenskom a ich obohatenie o viaceré oblasti, ktoré majú potenciál,“ zdôraznila počas stretnutia turecká veľvyslankyňa.
 
Na pravé poludnie zaznela pred Prezidentským palácom hymna Luxemburského veľkovojvodstva. Slovenský prezident prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Luxemburského veľkovojvodstva Huberta Wurtha. Diplomat počas stretnutia vyjadril snahu o prehlbovanie hospodárskej spolupráce a výmeny tovarov a služieb v oboch krajinách.
 
 

Prezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatovPrezident prijal troch diplomatov

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 13.12.2011
Čítanosť: 12493
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share