Preskocit navigáciu

Prezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republiky


Prezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republiky
V pondelok 5. septembra odcestoval na historicky prvú oficiálnu návštevu Maltskej republiky prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Slovenského prezidenta spolu s prvou dámou sprevádza na zahraničnej ceste aj štátny tajomník Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky Kristián Takáč ako aj skupina podnikateľov a predstaviteľov Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory.
 
Pocty pri odlete prezidentského páru zabezpečili na Letisku M. R. Štefánika príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).
 
Počas trojdňovej oficiálnej návštevy sa hlava štátu stretne s maltským prezidentom Georgeom Abelom, predsedom vlády Maltskej republiky Lawrencom Gonzim, ako aj s lídrom opozície Josephom Muskatom.

Hlavným cieľom návštevy bude posilniť vzájomné slovensko-maltské vzťahy, ako aj zvýšiť obchodno-ekonomickú spoluprácu oboch krajín, posilniť partnerstvo na tretích trhoch a podporiť váhu Slovenskej republiky v európskych a medzinárodných vzťahoch.

Oficiálna návšteva slovenského prezidenta skončí v stredu príletom prezidentského páru späť do vlasti.

Prezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republikyPrezidentský pár odcestoval na oficiálnu návštevu Maltskej republiky

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 07.09.2011
Čítanosť: 13403
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share