Preskocit navigáciu

Český prezidentský pár zavítal na Slovensko


Český prezidentský pár zavítal na Slovensko
V utorok 28. júna si položením venca k pamätníku SNP v Banskej Bystrici uctil český prezident Václav Klaus spolu s manželkou Líviou pamiatku obetí Slovenského národného povstania. Podujatie bolo súčasťou programu oficiálnej trojdňovej návštevy Slovenskej republiky, počas ktorej sa český prezident stretol s najvyššími ústavnými predstaviteľmi.

K zabezpečeniu dôstojnej spomienky prispela položením venca v mene českého prezidenta Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky (ČS PSR).

Česká hlava štátu pricestovala na oficiálnu návštevu Slovenskej republiky v pondelok v doobedňajších hodinách. Na prednom nádvorí Prezidentského paláca ho spolu s nastúpenými príslušníkmi čestnej stráže privítal náš najvyšší predstaviteľ.

Po oficiálnom privítacom ceremoniáli nasledovali plenárne rokovania, na ktorých najvyšší predstavitelia diskutovali na tému tlmenia dopadov hospodárskej krízy ako aj záchrane gréckej ekonomiky. Obaja štátni predstavitelia sa v rozhovoroch zhodli na potrebe zlepšenia cezhraničnej dopravnej infraštruktúry, v rozhovoroch sa nevyhli ani otázkam Vyšehradskej spolupráce a rozširovaniu Európskej únie o nových členov.

Václav Klaus po skončení rokovaní skonštatoval, že intenzita stretávania sa najvyšších predstaviteľov Českej a Slovenskej republiky je vysoká a vzťahy medzi oboma krajinami sú na veľmi dobrej úrovni.

Oficiálna návšteva českého prezidenta skončí v stredu dopoludnia odletom prezidentského páru späť do vlasti.
 

Český prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na SlovenskoČeský prezidentský pár zavítal na Slovensko

Autor: por. Ing. Andrea Rišianová , Foto: por. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 29.06.2011
Čítanosť: 16670
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share