Preskocit navigáciu

Strelecká súťaž veliteľa ČS PSR


Stalo sa už tradíciou, že útvar Čestnej stráže prezidenta SR organizuje v posledných jarných dňoch streleckú súťaž za účasti prezidenta SR, pracovníkov jeho kancelárie, vojenskej kancelárie PSR a priateľov ČS PSR vo VVP Turecký vrch.
Tak tomu bolo aj tento rok 27. 5. 2008, žial pre pracovnú zaneprázdnenosť bez pána prezidenta. Účastníci strelieb súťažili v streľbe z Pi vz. 82, Sa vz. 58 P, SaPu vz. 52/57 a v hode granátom. Tiež si mohli vyskúšať streľbu z rôznych druhov ručných zbraní zavedených do výzbroje v krajinách NATO.
 
Medzi atrakcie, ktoré boli pre účastníkov strelieb pripravené nepochybne patrili ukážky z výcviku služobných koní Jazdnej polície Policajného zboru SR, pyrotechnické ukážky, zariadenia na vyhľadávanie výbušnín ako aj rôzne predmety používané Kriminalisticko-expertíznym ústavom PZ SR, alebo predmetov ktoré boli predmetom páchania trestnej činnosti. Hosťami boli tiež príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia so svojimi statickými a dynamickými ukážkami podporných zbraňových systémov.
 
Účastníkom sa tiež predstavili príslušníci útvaru s ukážkami sebaobrany, prepadnutia strážnych a ochrany V.I.P. osoby pri útoku.
 
„Chybou“ bolo, že súťaží sa mohli zúčastniť aj príslušníci útvaru, pretože v obidvoch kategóriách (muži a ženy) sa stali najúspešnejšími. Celkovej atmosfére však táto ukážka profesionality len prospela.


Autor: ČS PSR - Dátum: 19.06.2008
Čítanosť: 18546
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share