Preskocit navigáciu

Vojaci čestnej stráže prezidenta darovali krv


Vojaci čestnej stráže prezidenta darovali krv

Červený kríž pravidelne vyzýva všetkých darcov krvi, aby prišli túto vzácnu tekutinu darovať. V letnom období sa častejšie než inokedy objavujú v médiách správy o nedostatku krvi. Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR už tradične patria medzi pravidelných darcov. O ich dobrom mene svedčí aj fakt, že Národná transfúzna služba sa obrátila s požiadavkou na darovanie krvi priamo na veliteľa útvaru plk. Miroslava Ištvána, ktorý sám patrí medzi pravidelných darcov krvi.

Výzva napriek dovolenkovému obdobiu a tropickým horúčavám nenechala chladných 30 vojakov, ktorí v stredu 21. júla 2010 zaplnili odberové pracovisko červeného kríža v ružinovskej nemocnici. Rovnako, ako počas júnového svetového dňa darcov krvi aj tentoraz sa medzi niekoľkonásobnými darcami objavili prvodarcovia. Podľa ich slov bola hlavnou motiváciou skutočnosť, že aj oni alebo niekto z ich blízkych niekedy v budúcnosti môže túto vzácnu tekutinu potrebovať.


Vojaci čestnej stráže prezidenta darovali krvVojaci čestnej stráže prezidenta darovali krvVojaci čestnej stráže prezidenta darovali krvVojaci čestnej stráže prezidenta darovali krv

Autor: kpt. Ing. Peter Michnica , Foto: kpt. Ing. Peter Michnica - Dátum: 22.07.2010
Čítanosť: 17173
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share