Preskocit navigáciu

Stretnutie so študentmi Evanjelického lýcea


Stretnutie so študentmi Evanjelického lýcea

Dňa 31. mája útvar vykonal prezentáciu Ozbrojených síl a Čestnej stráže prezidenta SR na Evanjelickom lýceu v Bratislave. V rámci programu sme žiakom prezentovali hlavné úlohy, Čestnej stráže prezidenta SR, objasnili sme im špecifické podmienky prijatia k nášmu útvaru a k Ozbrojeným silám SR. Zároveň sme predstavili dobrovoľnú vojenskú prípravu a podmienky prijatia na Vojenskú akadémiu v Liptovskom Mikuláši.

Žiaci sa zaujímali o výcvik, ktorý musí zvládnuť každý príslušník útvaru. V rámci prezentácie Čestnej stráže prezidenta SR sme vykonali ukážku výstroja a výzbroje, showprogram galaprogramu a sebaobrany príslušníkov útvaru. Časť programu, ktorú sme zamerali na myšlienku „Splnil sa mi sen“, bola pútavým výkladom predstavená poručíčka Katarína Černáková, ktorá svoju službu v Ozbrojených silách premenila za rok z vojaka 2. stupňa na dôstojníka - poručíka. Zároveň sa žiaci mohli stretnúť s kapitánom Adamom Bardym, ktorý si splnil detský sen stať sa vojakom.

Žiaci a učitelia Evanjelického lýcea sme s nami rozlúčili búrlivým potleskom.


Stretnutie so študentmi Evanjelického lýceaStretnutie so študentmi Evanjelického lýceaStretnutie so študentmi Evanjelického lýceaStretnutie so študentmi Evanjelického lýcea

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: kpt. Ing. Andrea Šantorová - Dátum:
Čítanosť: 319
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share