Preskocit navigáciu

Návšteva prezidentky v Košiciach


Návšteva prezidentky v Košiciach

V dňoch 25. apríla až 29. apríla prezidentka SR Zuzana Čaputová vykonávala funkciu v regionálnom pracovisku kancelárie prezidenta SR v Košiciach. Pri tejto príležitosti príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR vykonávali všetky protokolárne aktivity na východe Slovenska. Úlohou príslušníkov ČS PSR bolo vykonávanie čestného stráženia pred budovou regionálneho úradu KP v Košiciach.

Súčasťou regionálneho výjazdu bola aj oficiálna návšteva predstaviteľa Nemecka. Návšteva prezidenta Nemecka Franka-Walter Steinmeiera začala dňa 27. apríla privítacím ceremoniálom pred starou radnicou na námestí v Košiciach.
Plné pocty zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením majora Vladimíra Rakoviča na profesionálnej úrovni pod dohľadom zástupcu veliteľa ČS PSR podplukovníka Jána Krajčoviča.

Program návštevy pokračoval prehliadkou vojenského letiska Sliač, kde sa prezident Nemecka Frank-Walter Steinmeier a prezidentka SR Zuzana Čaputová zúčastnili prehliadky prostriedkov protivzdušnej obrany Patriot a pozdravili 400 nemeckých a holandských vojakov dislokovaných na leteckej základni Sliač.
Plné pocty na letisku Sliač zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením kapitána Borisa Novotného.

Týždňový výjazd prezidentky SR na regionálnom pracovisku kancelárie prezidenta SR v Košiciach príslušníci ČS PSR zabezpečovali prvýkrát. Aj napriek plneniu náročných úloh v súvislosti s plnením asistenčných úloh v rámci úlohového zoskupenie 2 v prospech Ministerstva vnútra SR sme zvládli aj túto výzvu na výbornú.


Návšteva prezidentky v KošiciachNávšteva prezidentky v KošiciachNávšteva prezidentky v KošiciachNávšteva prezidentky v KošiciachNávšteva prezidentky v KošiciachNávšteva prezidentky v KošiciachNávšteva prezidentky v Košiciach

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: nrtm. Bc. Jozef Darila - Dátum: 29.04.2022
Čítanosť: 2171
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share