Preskocit navigáciu

CBRN workshop


CBRN workshop Výcvikový rok bol a je ovplyvnený pandémiou COVID-19, a to nie len v rámci ozbrojených síl SR, ale aj v rámci celej aliancie NATO. Špecialisti RCHBO zohrali dôležitú úlohu v rámci domáceho krízového manažmentu jednotlivých krajín. Príchod druhej vlny pandémie a následné zhoršovanie sa pandemickej situácie donútili Ozbrojené sily zrušiť aj plánované medzinárodné cvičenie Toxic Valley 2020. Získané skúsenosti špecialistov RCHBO počas plnenia špecifických úloh COVID-19 ako aj nevykonanie cvičenia Toxic Valley 2020 viedli k rozhodnutiu, zorganizovať a realizovať špecialistami RCHBO Odboru bojovej podpory operácií Štábu strategického plánovania GŠ OS SR v termíne 3.- 4. septembra 2020 medzinárodný workshop formou video-konferencie na tému: „ Responce of CBRN Units to COVID-19“.

Dňa 3. septembra 2020 pplk. Pavel Trúchly (ExDir TOVY2020) na pôde Centra výnimočnosti pre oblasť EOD v Trenčíne otvoril medzinárodný wokrshop za účasti zástupcov AUT, CZE, HUN, POL, SVK, USA a JCBRND COE Vyškov. Úvodná časť workshopu bola venovaná prezentáciám jednotlivých krajín s cieľom oboznámiť auditórium s rozsahom a spôsobom plnenia špecifických úloh počas prvej vlny pandémie COVID-19. Diskusia k jednotlivým poskytnutým informáciám v rámci prezentácií sa sústredila hlavne na použité prostriedky individuálnej ochrany, spôsoby dezinfekcie použitého materiálu, vnútorných a vonkajších priestorov. Jedna z dôležitých otázok sa týkala aj špecifického výcviku a prípravy špecialistov RCHBO v súvislosti s opatreniami COVID-19 (manipulácia s kontaminovaným materiálom, odber vzoriek a pod.). Dôležitým bodom workshopu bola výmena získaných skúseností a poznatkov v rámci procesu LI/LL.

CBRN workshopCBRN workshopCBRN workshopCBRN workshopCBRN workshop 2CBRN workshop 2CBRN workshop 2CBRN workshop 2CBRN workshop 3CBRN workshop 3CBRN workshop 3

Autor: OdbPO GŠ , Foto: autor - Dátum: 08.09.2020
Čítanosť: 7768
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share