Preskocit navigáciu

Minister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – Hronseku (ďalej len OKMVaK)


Minister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – Hronseku (ďalej len OKMVaK)

Vojenských policajtov vo Vlkanovej – Hronseku navštívili v piatok 31. júla 2020 minister obrany SR Jaroslav NAĎ a štátny tajomník rezortu Marian MAJER. Riaditeľ odboru pplk. Ing. Marián TURANSKÝ počas prezentácie činnosti odboru, oboznámil hlavných funkcionárov s jeho úlohami, poslaním, ale aj potrebami vojenských policajtov a zároveň predstavil priestory, v ktorých odbor pôsobí.
Vojenskí policajti dynamickými ukážkami predstavili vybrané spôsobilosti Vojenskej polície a deklarovali svoju vycvičenosť a pripravenosť.
Ukážky spôsobilostí a činnosti odboru boli zamerané na:
− Činnosť psovodov a služobných psov so špeciálnym využitím (drogy, výbušniny),
− Zadržanie unikajúceho páchateľa pomocou služobného psa,
− Výcvik vojenských policajtov v oblastiach služobné zákroky, sebaobrana a výcvik vodičov vozidiel Vojenskej polície,
− Činnosť ochrany VIP v bojovej zóne,
− Strelecké zručností príslušníkov Vojenskej polície,
− Prezentáciu logistického zabezpečenia – statickou ukážkou používanej techniky, výzbroje a výstroja.
Pri tejto príležitosti minister obrany poďakoval vojenským policajtom za odvedenú prácu, za komplexné zastrešenie služobnej kynológie v rezorte obrany, za zabezpečenie disciplíny a poriadku vo vojenských objektoch, priestoroch a miestach, kde prebiehajú vojenské operácie a akcie, za plnenie úloh na území Slovenskej republiky a tiež v zahraničných misiách a operáciách.
Vyjadril svoje presvedčenie, že je možné napomôcť uľahčiť prácu vojenským policajtom, ale zároveň prispieť k jej skvalitneniu.


Minister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – HronsekuMinister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – HronsekuMinister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – HronsekuMinister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – HronsekuMinister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – HronsekuMinister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – HronsekuMinister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – HronsekuMinister obrany navštívil Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie vo Vlkanovej – Hronseku

Autor: Vojenská polícia , Foto: MOSR KaMO - Dátum: 31.07.2020
Čítanosť: 7239
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share