Preskocit navigáciu

Návšteva Detského onkologického oddelenia


Návšteva Detského onkologického oddelenia

V utorok 12. februára navštívil veliteľ Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky Detské onkologické oddelenie na bratislavských Kramároch, aby v mene útvaru odovzdal výťažok z dobrovoľnej finančnej zbierky a potešil deti, ktoré to najviac potrebujú.

Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR opätovne spojili svoje sily a vyzbierali finančnú čiastku 1110 Eur. Ďalších 290 Eur bolo použitých z nadačného fondu Vojenskej podpornej nadácie Ozbrojených síl SR, ktorého prispievateľmi sú príslušníci ČS PSR. Z celkovej sumy 1400 Eur bola čiastka 400 Eur rovným dielom rozdelená a venovaná dvom rodinám, ktoré boli vybrané psychológom z oddelenia Detskej onkológie a riaditeľkou nadácie „Deťom s rakovinou“ p. Mgr. Katarínou Kősegiovou.

Okrem finančnej podpory zaslanej priamo na účet nadácie „Deťom s rakovinou“, sme pre deti na najmenšom oddelení pomohli zakúpiť špeciálne hračky, ktoré budú môcť deti využívať a budú im spríjemňovať ich pobyt v nemocnici.

Za všetky onkologické deti a ich rodičov, obdarovaných rodičov nám bola vyslovené veľké „ĎAKUJEM“. Nesmierne si vážia našu pomoc a ochotu a tešia sa s nami na ďalšiu spoluprácu.

Z dôvodu karantény na oddelení detskej onkológie sa stretnutie príslušníkov ČS PSR s deťmi uskutoční koncom mesiaca marec, na ktoré sa už teraz nesmierne tešíme.


Návšteva Detského onkologického oddeleniaNávšteva Detského onkologického oddeleniaNávšteva Detského onkologického oddeleniaNávšteva Detského onkologického oddelenia

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: rtn. Michal Potocký - Dátum: 12.02.2019
Čítanosť: 3418
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share