Preskocit navigáciu

ČS PSR získala významné ocenenie v sociálnej oblasti


ČS PSR získala významné ocenenie v sociálnej oblasti
V utorok 29. novembra sa v priestoroch Úradu Bratislavského samosprávneho kraja na Sabinovskej ulici v Bratislave uskutočnil slávnostný ceremoniál odovzdávania Ocenení v sociálnej oblasti za rok 2015 a 2016.

Slávnostný ceremoniál sa niesol v duchu ocenenia poskytovateľov, prijímateľov, ale aj zamestnancov sociálnych služieb v zariadeniach sociálnych služieb v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja a iných fyzických a právnických osôb, ktoré významnou mierou prispeli a prispievajú k skvalitňovaniu sociálnych služieb a života ľudí so zdravotným postihnutím.

,,Dámy a páni, dnešný večer je naším prejavom hlbokého záujmu, vďaky a úcty k ľuďom, ktorí  svojím prístupom, ľudskosťou, láskou a obetavosťou pomáhali tým, ktorí ich pomoc potrebujú,“ zdôraznil v úvode slávnostného zhromaždenia predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Viacčlenná komisia hodnotila laureátov ocenení v štyroch kategóriách: 1. Zariadenie sociálnych služieb za inovatívny prístup pri poskytovaní sociálnej služby, 2. Zamestnanec, zamestnankyňa sociálnych služieb, 3. Prijímateľ, prijímateľka sociálnej služby, 4. Dobrovoľníctvo a filantropia.

V poslednej z uvedených kategórií bola nominovaná aj Čestná stráž prezidenta SR, ktorá za viac ako 14 ročnú aktívnu spoluprácu s Domovom sociálnych služieb profesora Karola Matulaya so sídlom v Bratislave získala ocenenie v podobe vecného daru a dekrétu. Ocenenie z rúk predsedu Bratislavského samosprávneho kraja prevzal veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Miroslav Ištván.

,,Dámy a páni, je mi veľkou cťou prevziať v mene útvaru toto významné ocenenie. Dovoľte mi, aby som Vám z tohto miesta verejne prisľúbil, že útvar Čestnej stráže prezidenta SR bude aj naďalej participovať na dobrovoľníckych aktivitách v prospech prijímateľov sociálnych služieb nielen v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, ale i mimo neho,“ zdôraznil v ďakovnej reči plukovník Ištván.
 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 30.11.2016
Čítanosť: 2972
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share