Preskocit navigáciu

Prezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálov


Prezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálov
V utorok 19. apríla sa v priestoroch Prezidentského paláca uskutočnil slávnostný akt vymenovania a povýšenia deviatich dôstojníkov Ozbrojených síl SR a Policajného zboru SR do hodnosti generál, generálmajor a brigádny generál.

Do hodnosti generálmajor bol  povýšený veliteľ Pozemných síl OS SR Ondřej Novosad, veliteľ Vzdušných síl OS SR Miroslav Korba a riaditeľ Vojenského spravodajstva Ján Balciar.

Do hodnosti brigádny generál bol vymenovaný náčelník Štábu strategického plánovania Generálneho štábu OS SR Ivan Pach a náčelník Vojenskej kancelárie prezidenta SR Vladimír Šimko.

Prezident SR zároveň povýšil do hodnosti generál Policajného zboru SR doterajších plukovníkov Csabu Faragó, Vladimíra Šramka, Mariána Slobodníka a Juraja Bukuša.

„Dnešné povýšenie sa uskutočňuje na základe návrhu vlády, ktorá takto ocenila vašu doterajšiu prácu v ozbrojených zboroch Slovenskej republiky. Zároveň sa od vás očakáva, že autoritu vašej hodnosti potvrdíte aj v najbližších rokoch a vo funkciách, ktoré zastávate. Želám vám k tomu veľa energie a zdravia,“ uviedol v utorok prezident Andrej Kiska.

V mene vymenovaných a povýšených generálov vystúpil s príhovorom náčelník Štábu strategického plánovania Generálneho štábu OS SR brigádny generál Ivan Pach, ktorý vo svojom prejave poďakoval za prejavenú dôveru a prisľúbil, že novovymenovaní a novopovýšení generáli svojimi skúsenosťami prispejú k ďalšiemu rozvoju ozbrojených síl a Policajného zboru SR.

Slávnostný ceremoniál v Prezidentskom paláci zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR, ktorí prispeli k vzornej reprezentácii hlavy štátu.


Prezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálovPrezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálovPrezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálovPrezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálovPrezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálovPrezident SR vymenoval a povýšil vojenských a policajných generálov

Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová, Ivan Kelement - MO SR - Dátum: 19.04.2016
Čítanosť: 4236
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share