Preskocit navigáciu

M.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie


M.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie

Štátny tajomník Ministerstva obrany SR Miloš Koterec si v piatok 4. mája pri pamätníku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave pripomenul 93. výročie jeho tragickej smrti. Spomienkovej slávnosti sa zúčastnil tiež brigádny generál Ľubomír Svoboda a ďalší predstavitelia rezortu ministerstva obrany a ozbrojených síl.

 „Hoci tento človek s neuveriteľným osudom zahynul, hodnoty a ideály pre ktoré žil a pracoval, nám tu zanechal. Aj po dlhej dobe od jeho smrti by sme mali robiť všetko preto, aby sme jeho odkaz poznali my a naše mladé generácie,“ povedal štátny tajomník vo svojom príhovore.

Generál Štefánik bol podľa jeho slov osobnosťou s rozmerom a myslením Európana. Miloval svoj národ, hrdo sa k nemu hlásil a hovoril o ňom vždy s úctou a vďakou. „Ak by si každý z nás osvojil čo i len jednu z ideí Milana Rastislava Štefánika, prispeli by sme k lepšiemu a prosperujúcejšiemu Slovensku a celej zjednotenej Európe,“ uviedol štátny tajomník Koterec. Podľa jeho slov vedel Štefánik predvídať a identifikovať to, ako sa mení svet a aké nové možnosti sa tým otvárajú. „Geniálne dokázal skĺbiť národné a európske záujmy,“ povedal.

Pri tragickej nehode 4. mája 1919 neďaleko Ivanky pri Dunaji sme prišli o vedca, vynálezcu, cestovateľa, diplomata v jednej osobe. „Zomrel človek, ktorý svojím životom a konaním posúval a formoval naše národné dejiny,“ dodal štátny tajomník rezortu obrany.                


.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie.Koterec: Štefánikov odkaz by mali poznať aj mladé generácie

Autor: MO SR - OpMP , Foto: MO SR - Viktor Cicko - Dátum: 07.05.2012
Čítanosť: 11649
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share