Preskocit navigáciu

Vysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizme


Vysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizme

V sobotu 27. apríla 2024 sa konalo na Námestí  SNP vo Zvolene benefičné podujatie pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme s názvom ,,Vysvieťme Zvolen na modro.“ Modrá farba je symbolom komunikácie. Práve komunikácia, sociálne vzťahy a predstavivosť predstavujú pre osoby s autizmom výrazné obmedzenie.

Cieľom podujatia bolo priblížiť problematiku autizmu širokej verejnosti a odstraňovať rôzne mýty, s ktorými sa stretávajú ľudia s autizmom a ich rodiny vo svojom okolí. Pretože vzájomná komunikácia je dôležitá nielen pre ľudí s autizmom, ale pre celú našu spoločnosť.

K mestu Zvolen, občianskemu združeniu VIA ABA a mnohým ďalším organizátorom, prispela svojou účasťou aj 2. brigáda Vzdušných síl OS SR, ktorá formou statických ukážok zbraní, ukážkou chemikov, hasičov a zdravotníkov, potešila mnohé prítomné detičky. Mnohokrát sa pristavili aj staršie ročníky, ktoré zaspomínali na časy, keď sa ešte chodilo na vojenskú základnú službu.

Vysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizmeVysvieťme Zvolen na modro – Svetový deň povedomia o autizme

Autor: vvzs - Dátum: 30.04.2024
Čítanosť: 979
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share