Preskocit navigáciu

XXVII. Medzinárodný festival vojenských hudieb


XXVII. Medzinárodný festival vojenských hudieb

 V dňoch 25. – 27. 8. 2023 sa 14 príslušníkov ČS PSR spolu s Vojenskou hudbou Banská Bystrica zúčastnilo XXVII. Medzinárodného festivalu vojenských hudieb, ktorý sa konal v mestách Olomouc a Kroměříž v Českej republike.

Festivalu sa zúčastnila aj Vojenská hudba Olomouc, Vojenská hudba Ängelholm zo Švédska, Vojenská hudba Bagad de Lann-Bihoué z Francúzska a Vojenský orchester Ozbrojených síl z Chorvátska.

Vojaci Čestnej stráže prezidenta SR pod vedením rotného Tomáša Boldoga, oblečení v historickej rovnošate, si spolu s hudobníkmi z Banskej Bystrice pripravili nápaditý šouprogram, ktorý odkazoval na slovenské tradície, ale zároveň ponúkol aj moderné prvky a cviky s puškou vz. 52/57.

Veliteľ výpravy major Tomáš Medo prijal uznanie a gratulácie od všetkých účastníkov festivalu s prianím, že sa spolu stretnú aj na ďalších ročníkoch.


XXVII. Medzinárodný festival vojenských hudiebXXVII. Medzinárodný festival vojenských hudiebXXVII. Medzinárodný festival vojenských hudiebXXVII. Medzinárodný festival vojenských hudiebXXVII. Medzinárodný festival vojenských hudiebXXVII. Medzinárodný festival vojenských hudieb

Autor: mjr. Ing. Tomáš MEDO, pplk. Ing. Daniel RUBEŠ , Foto: Daniel SCHULZ - Dátum: 30.08.2023
Čítanosť: 984
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share