Preskocit navigáciu

Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023


Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023

Dňa 14. júla 2023 sa brány Grasalkovičovho paláca opätovne otvorili pre širokú verejnosť. Prezidentka SR Zuzana Čaputová osobne privítala návštevníkov v Prezidentskom paláci počas dňa otvorených dverí.


Oficiálny program Dňa otvorených dverí sa začal na prednom nádvorí sídla prezidenta vzdaním plných pôct pod velením majora Ing. Tomáša Meda a následným podaním hlásenia náčelníkom Vojenskej kancelárie prezidenta SR brigádnym generálom Ing. Ladislavom Dovhunom prezidentke SR. Ako vždy sme si pre všetkých pripravili bohatý program, ktorý nám pomohli spestriť príslušníci Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR Bratislava.


Na prednom nádvorí prezidentského paláca mohli návštevníci obdivovať ukážku netradičných cvikov so zbraňou pod velením rotného Tomáša Boldoga, ktoré boli ocenené veľkým potleskom. Tento showprogram bol sprevádzaný reprodukovanou hudbou.

Na zadnom nádvorí prezidentského paláca v propagačnom stánku ČS PSR sa mali možnosť návštevníci zoznámiť s úlohami, ktoré plníme, zároveň bola pripravená ukážka výstroja a výzbroje, ktorú používame pri zabezpečení štátno-protokolárnych a výcvikových úlohách.


Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023Deň otvorených dverí v Prezidentskom paláci 2023

Autor: kpt. Mgr. Dagmara Štepánková , Foto: slob. Ondrej Dubnička - Dátum: 14.07.2023
Čítanosť: 1138
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share