Preskocit navigáciu

Návšteva kráľovského páru z Holandska


Návšteva kráľovského páru z Holandska

V utorok 7. marca privítala prezidentka SR Zuzana Čaputová holandského kráľa Viliama Alexandra s kráľovnou Maximou. Kráľovský pár pricestoval na trojdňovú oficiálnu návštevu Slovenska. Program návštevy predstaviteľov Holandska začal privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca, kde príslušníci Čestnej stráže vzdali plné pocty pod velením majora Vladimíra Rakoviča. Popoludní položil kráľ Viliam Alexander s manželkou veniec k pamätníku Brány slobody v Devíne. Bohatý program pokračoval prehliadkou mesta Bratislava a prvý deň vyvrcholil slávnostnou večerou v Redute.

Program počas oficiálnej návštevy kráľovského páru na Slovensku zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením veliteľa roty Vladimíra Rakoviča, nadporučíka Maroša Bejdu, poručíka Štefana Hoppana a poručíčky Kataríny Černákovej.


Návšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z HolandskaNávšteva kráľovského páru z Holandska

Autor: mjr. Ing. Andrea Šantorová , Foto: mjr. Ing. Andrea Šantorová - Dátum: 07.03.2023
Čítanosť: 1470
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share