Preskocit navigáciu

Stretnutie so žiakmi Evanjelického lýcea


Stretnutie so žiakmi Evanjelického lýcea

Dňa 31. mája útvar vykonal prezentáciu Ozbrojených síl a Čestnej stráže prezidenta SR na Evanjelickom lýceu v Bratislave. V rámci programu sme žiakom prezentovali hlavné úlohy, Čestnej stráže prezidenta SR, objasnili sme im špecifické podmienky prijatia k nášmu útvaru a k Ozbrojeným silám SR. Zároveň sme predstavili dobrovoľnú vojenskú prípravu a podmienky prijatia na Vojenskú akadémiu v Liptovskom Mikuláši.

Žiaci sa zaujímali o výcvik, ktorý musí zvládnuť každý príslušník útvaru. V rámci prezentácie Čestnej stráže prezidenta SR sme vykonali ukážku výstroja a výzbroje, showprogram galaprogramu a sebaobrany príslušníkov útvaru. Časť programu, ktorú sme zamerali na myšlienku „Splnil sa mi sen“, bola pútavým výkladom predstavená poručíčka Katarína Černáková, ktorá svoju službu v Ozbrojených silách premenila za rok z vojaka 2. stupňa na dôstojníka - poručíka. Zároveň sa žiaci mohli stretnúť s kapitánom Adamom Bardym, ktorý si splnil detský sen stať sa vojakom.

Žiaci a učitelia Evanjelického lýcea sa s nami rozlúčili búrlivým potleskom.

Ďakujeme oddeleniu marketingu MO SR za pomoc pri zorganizovaní tohto podujatia darovaním propagačného materiálu pre deti.

Stretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýceaStretnutie so žiakmi Evanjelického lýcea

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: kpt. Ing. Andrea Šantorová - Dátum: 31.05.2022
Čítanosť: 2751
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share