Preskocit navigáciu

Deň s demi


Deň s demi

Dňa 23. septembra sme si pripravili program pre deti zo Základnej školy v Ivanke pri Dunaji, Materskej škôlke na Fándlyho ulici v Senci a na záver sme sa predstavili na Základnej škole v Slovenskom Grobe. Všetky školské zariadenia navštevujú deti našich profesionálnych vojakov. Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR sa deom predviedli so svojim programom. V rámci ukážok sa deti zábavnou formou oboznámili s úlohami, ktoré ČS PSR plní. Predviedli sme im výstroj a výzbroj, ktorú používame pri reprezentácii a výcviku. Deti si vyskúšali pochodovanie pod velením čatára Mariána Simana a slobodníka Matúša Smetanku a desiatnika Dušana Jakubisa. Rotmajster Jozef Ažušík a desiatnik Peter Bacigál deom predviedli ukážky zo sebeobrany. Deti si mohli chyti do rúk ostrežovaciu pušku, akciovú pušku a šabžu. V historickej uniforme sa im predviedla desiatnička Marta Jacková. Hudobník čatár Martin Mlynek deom zahral niekožko melódií zo známych rozprávok a filmov, ktoré deti s nadšením hádali. Búrlivým potleskom, úsmevom na tvárach detí sme sa s nimi rozlúčili.

Ďakujeme oddeleniu marketingu MO SR za pomoc pri zorganizovaní tohto podujatia darovaním propagačného materiálu pre deti.


Deň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demiDeň s demi

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: rtm. Bc. Peter Duch - Dátum: 23.09.2021
Čítanos: 2857
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share