Preskocit navigáciu

Príslušník Čestnej stráže prezidenta SR pre Azimut 24/7


Príslušník Čestnej stráže prezidenta SR pre Azimut 24/7

Povolanie vojaka je špecifické a vyžaduje si kvalitného jednotlivca. Nielen vzdelanie však robí človeka dobrým vojakom. Je to predovšetkým vnútorné presvedčenie, osobná motivácia a vernosť svojej krajine. Úspešný môžeš byť len v prípade dobrej fyzickej zdatnosti, psychickej odolnosti a zdravotnej kondície. Pokiaľ však hovoríme o vojakoch Čestnej stráže prezidenta SR je to základná podmienka.

Dominantnou úlohou útvaru Čestnej stráže prezidenta SR je vzorná reprezentácia prezidenta Slovenskej republiky, Slovenskej republiky a jej ozbrojených síl. Prostredníctvom ČS PSR si zahraniční predstavitelia vytvárajú svoj prvý dojem a obraz o Slovenskej republike a o jej ozbrojených silách. Z tohto dôvodu musia príslušníci útvaru spĺňať jedinečné požiadavky, disponovať špecifickými osobnostnými a fyzickými predpokladmi nevyhnutnými na výkon funkcie, ako sú lojálnosť, spoľahlivosť, zodpovednosť, dôslednosť, flexibilita, odolnosť voči fyzickej a psychickej záťaži. Charakteristickou črtou príslušníka ČS PSR je profesionalita, odbornosť, silne vyvinuté národné cítenie, vnútorné presvedčenie, hrdosť a vernosť Slovenskej republike.

O tom ako to vníma ako veliteľ čaty Čestnej stráže prezidenta SR, ale aj o svojich „civilných“ záľubách a cieľoch, porozprával pre štúdio audiovizuálnej tvorby OS SR Azimut 24/7 npor. Adam Bardy v relácii „Z inej perspektívy“.

Odkaz na video:
www.youtube.com/watch



Autor: mjr. Daniel Rubeš , Foto: mjr. Daniel Rubeš - Dátum: 03.02.2021
Čítanosť: 2976
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share