Preskocit navigáciu

Strelecká súťaž


Strelecká súťaž

Dňa 3. októbra 2019 sa v priestoroch vojenského výcvikového priestoru Turecký Vrch uskutočnil 15. ročník Streleckej súťaže náčelníka Vojenskej kancelárie prezidenta SR a veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR.

Účastníkov streleckej súťaže z radov Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky a Hradní stráže Praha v priestoroch VVP Turecký Vrch privítal veliteľ sídla prezidenta SR plukovník Norbert KÁDEK a veliteľ útvaru ČS PSR plukovník Branislav VAVRINEC.

Súťažilo sa v zmiešaných družstvách a svoje strelecké zručnosti si účastníci mohli preveriť v disciplínach streľba z pištole Pi vz. 82, z pušky SaPu vz. 52/57 a samopalu Sa vz. 58 P. Súťaže sa zúčastnilo 30 strelcov. Program bol obohatený o ukážku imitačných prostriedkov, ukážku zbraní, ukážka materiálu a prístrojov RCHBO. Novinkou v tomto ročníku súťaže bola praktická ukážka vozidla BVP-M2. Zamestnanci Kancelárie prezidenta SR a príslušníci ČS PSR sa mohli v tomto vozidle bojovej pechoty previezť v členitom teréne.

Po skončení súťaže príslušníci ČS PSR zabezpečili strieľajúcim malé občerstvenie - pravý vojenský guláš, ktorý pripravil rtm. Peter Duch. Slávnostné výsledky streleckej súťaže boli za účasti Náčelníka VKPSR generálmajora Vladimíra Šimka. Vyhodnotení boli najlepší strelci súťaže v kategórii muži a ženy a najlepší muži a ženy v jednotlivých disciplínach.

Za bezchybný priebeh a výbornú atmosféru sa príslušníkov ČS PSR poďakoval vedúci kancelárie prezidenta SR Štefan Rozkopal.


Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž Strelecká súťaž

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: rtn. Michal Potocký - Dátum: 03.10.2019
Čítanosť: 3223
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share