Preskocit navigáciu

Trojkráľové požehnanie priestorov ČS PSR


Trojkráľové požehnanie priestorov ČS PSR
V utorok 9. januára v sprievode vikára pre Ozbrojené sily SR plukovníka Mons. Jozefa Michalova a nového duchovného pre Čestnú stráž prezidenta SR, dona PhDr. Petra Hasidla, Seleziána Dona Bosca navštívil ČS PSR vojenský biskup-ordinár Ozbrojených síl a Ozbrojených zborov Slovenskej republiky Mons. František Rábek, aby v období Zjavenia Pána požehnal pracovné priestory príslušníkov útvaru.

Vojenského biskupa spolu so sprievodom privítal na pôde útvaru veliteľ čestnej stráže podplukovník Ján Krajčovič a náčelník štábu ČS PSR podplukovník Andrej Tvrdoň.

V úvode trojkráľovej návštevy ordinár v duchovnom slove priblížil veriacim udalosť Zjavenia Pána trom mudrcom od Východu, zdôraznil význam Božieho požehnania a v neposlednom rade veriacim pripomenul očakávané aktivity ordinariátu na rok 2018.

Po spoločných modlitbách a zaznení trojkráľových kolied Mons. František Rábek navštívil Sieň cti a tradícií. Po zápise do útvarovej kroniky vojenský biskup slávnostne požehnal pracovné priestory útvaru a jeho príslušníkom zaželal veľa Božej pomoci v plnení náročnej a zodpovednej práce.


Autor: kpt. Ing. Andrea RIŠIANOVÁ , Foto: Mgr. Gabriel Benka-Rybár, Ordinariát OS a OZ SR - Dátum: 10.01.2018
Čítanosť: 2935
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share