Preskocit navigáciu

Príslušníci útvaru si v novovybudovanej kaplnke ČS PSR pripomenuli svojich najbližších, kolegov a kamarátov


Príslušníci útvaru si v novovybudovanej kaplnke ČS PSR pripomenuli svojich najbližších, kolegov a kamarátov
Tak ako každý rok, aj v tomto roku si Katolícka cirkev pripomína dva významné sviatky: 1. november Sviatok Všetkých svätých a 2. november Pamiatku zosnulých.

K útvarom, ktoré si pietnou spomienkou pripomínajú zosnulých príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky patrí aj útvar Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky.
 
V pondelok 2. novembra si veriaci príslušníci útvaru v kaplnke Čestnej stráže prezidenta SR pripomenuli svojich najbližších, kolegov a kamarátov, ktorým už dohorela sviečka pozemského života. Pietny akt celebroval generálny vikár plukovník Mons. František Počurek, ktorý v úvode bohoslužby posvätil priestory novovybudovanej útvarovej kaplnky.
 
Na spomienkovom podujatí sa zúčastnili príslušníci Vojenskej kancelárie prezidenta SR, príslušníci veliteľstva a štábu Čestnej stráže prezidenta SR, príslušníci rôt, ako aj najbližší príbuzní vojakov, ktorí stratili to najcennejšie- svoj život.
 
Záver slávnostnej bohoslužby sa niesol v duchu spoločnej modlitby a tichej spomienky na tých, ktorí už nie sú medzi nami.
 
Česť Vašej pamiatke!
 
   + 2004     slob. Tomáš JAVOR      + 2006     voj. 2. st. Marián BARANIAK   
    + 2011     čat. Martin HOLÍK           + 2014     čat. František BOPKÓ              

 

 


Autor: npor. Ing. Andrea Rišianová , Foto: npor. Ing. Andrea Rišianová - Dátum: 03.11.2015
Čítanosť: 4231
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share