Preskocit navigáciu

Návšteva prezidenta Bulharskej republiky


Návšteva prezidenta Bulharskej republiky

V utorok 19. júna pricestoval prezident Bulharskej republiky Rumen Radev na dvojdňovú oficiálnu návštevu Slovenska.


Programom oficiálnej návštevy predstaviteľa Bulharskej republiky začal privítacím ceremoniálom na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca. Prezident Radev prišiel na Slovensko v čase predsedníctva Bulharska v Rade Európskej únie. Po uvítacom programe nasledovali bilaterálne rozhovory, ktoré vyústili k podpísaniu dohody o spolupráci:


- Slovenská technická univerzita v Bratislave a Technická univerzita v Sofii
- Tlačová agentúra SR (TASR) a Bulharská tlačová agentúra (BTA)
- Ekonomická univerzita v Bratislave a Univerzita pre národné a svetové hospodárstvo v Sofii


Prezidenti popoludní položili vence k pamätníku Brána slobody v Devíne. Bulharský prezident mal na programe aj stretnutie s predsedom parlamentu, predsedom vlády a v stredu navštívi bulharskú školu Christa Boteva.


Plné pocty počas oficiálnej návštevy bulharského prezidenta na Slovensku zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta Slovenskej republiky pod velením zástupcu veliteľa útvaru podplukovníka Jána Krajčoviča.


Návšteva prezidenta Bulharskej republikyNávšteva prezidenta Bulharskej republikyNávšteva prezidenta Bulharskej republikyNávšteva prezidenta Bulharskej republikyNávšteva prezidenta Bulharskej republikyNávšteva prezidenta Bulharskej republiky

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: čat. Michal Potocký - Dátum: 19.06.2018
Čítanosť: 2937
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share