Preskocit navigáciu

Prezidentský palác pre všetkých


Prezidentský palác pre všetkých
14. júna sa brány Prezidentského paláca opätovne otvorili pre širokú verejnosť. Prezident Andrej Kiska osobne privítal návštevníkov v Prezidentskom paláci počas dňa otvorených dverí. Každoročne sa táto aktivita koná pri príležitosti inaugurácie prezidenta SR.
Oficiálny program Dňa otvorených dverí sa začal podaním hlásenia, vzdaním plných pôct prezidentovi SR pod velením podplukovníka Ing. Jána Krajčoviča na prednom nádvorí sídla prezidenta.

Aj tento rok sme si pre všetkých pripravili bohatý program, ktorí nám pomohli spestriť príslušníci Vojenskej hudby Banská Bystrica. Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR sprevádzali návštevníkov po celý deň v priestoroch paláca a jeho okolí.

Na prednom nádvorí prezidentského paláca mohli návštevníci obdivovať ukážku netradičných cvikov so zbraňou pod velením rotmajstra Attilu Mestera a Veliteľa vojenskej hudby Banská Bystrica kapitána Jána Goliáša, ktoré boli ocenené veľkým potleskom.

Šesť príslušníkov Čestnej stráže prezidenta SR priblížilo návštevníkom svoje bojové nasadenie prostredníctvom dynamickej ukážky boja z blízka so zameraním na techniky boja s útočným nožom a teleskopickými tyčami. Ukážku pod vedením rotmajstra Jozefa Aľušíka sledovali návštevníci s napätím a na záver ich odmenili obrovským potleskom.

Na zadnom nádvorí prezidentského paláca si návštevníci mohli prezrieť zbrane, ktoré sú súčasťou výstroje a výzbroje Čestnej stráže prezidenta SR.

V priestoroch prezidentskej záhrady vystúpili folklórne súbory Kopaničiarik z Myjavy, Čečinka a Hájenka z Bratislavy. Novinkou tohto ročníka dňa otvorených dverí bola svetelná inštalácia od tímu Bielej noci.

Sme radi, že naše pozvanie na toto podujatie prijali naši priatelia z kliniky Detskej hematológie a onkológie NÚDCH Kramáre a klienti Domova sociálnych služieb profesora Karola Matulaya z Dúbravky.


Prezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkýchPrezidentský palác pre všetkých

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: čat. Michal Potocký - Dátum: 14.06.2018
Čítanosť: 2764
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share